logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separator5 vinkkiä rahan säästämiseen ruokaostoksissa
MAINOS

5 vinkkiä rahan säästämiseen ruokaostoksissa

5 vinkkiä rahan säästämiseen ruokaostoksissa

Joskus on vaikeaa jakaa työstä saatu palkka niin, että se riittää kaikkeen tarvitsemaasi. Voit noudattaa kuitenkin säästää rahaa ruokakaupassa muutamalla yksinkertaisella niksillä. Sinun ei tarvitse olla supersankari tai osata kaikkea. Kyse on vain siitä, että käytät nokkeluuttasi välttyäksesi tinkimästä budjetistasi. Suomessa on suuria ruokakauppaketjuja, kuten Lidl, K Market, Alepa, Prisma ja Supermarketit, jotka tarjoavat laadukkaita tuotteita edulliseen hintaan. Pidä seuraavat asiat mielessäsi käydessäsi kaupassa.

Määrittele budjettisi

2.jpg

Yksi aina toimiva vinkki on laatia budjetti etukäteen. Varaa siis vain niin paljon rahaa, että voit ostaa vain sen, mitä tarvitset. Vaikka tarjolla olisi houkutuksia, kuten karkkeja ja makeisia, et voi tuhlata liikaa rahaa. Joudut samalla pitämään kiinni ostoslistastasi. Älä yritä ottaa lapsia mukaan. He haluavat ostaa kaiken näkemänsä ja saattaa sinut pulaan. Jos tiedät tarkalleen, paljonko voit kuluttaa, voit välttyä katumukselta päivän päätteeksi.

Tee ostoslista

3.jpg

Kun olet määritellyt kuukausittaisiin, viikoittaisiin tai päivittäisiin ostoksiin käyttämäsi rahamäärän, tee luettelo tarpeistasi. Poimi hyllystä vain se, mitä aiot ostaa, ja vältä tarjoustuotteiden aiheuttamaa häiriötä. Pysy erossa paheista. Vinkki: yritä sisällyttää luetteloosi monipuolista tuotteita ruokapyramidista, kuten jauhoja, lihaa, hedelmiä ja vihanneksia, kalaa tai palkokasveja.

Suunnittele ateriasi

4.jpg

Jos käyt supermarketissa kerran viikossa, kannattaa suunnitella ateriat etukäteen. Jos se on sinulle helpompaa, voit käyttää sovellusta viikoittaisten aterioiden järjestämiseen ja välttää liiallisen stressin. Kun olet määritellyt, mikä on kunkin päivän ruokalista ja mitä sinun on ostettava, mene lähimpään kauppaan ja laita koriin vain tuotteita, jotka olet lisännyt listallesi. Älä ylitä rajaa.

Osta alennustuotteita

5.jpg

Tuotteiden ostaminen alennusmyynneistä on hyvä keino, vaikka se ei aina toimi. Annamme usein kampanjoiden vietellä itsemme ja päätymme ostamaan turhia asioita. Ostamme sitä, mitä on myynnissä vain siksi, että se on halpaa, emmekä siksi, että oikeasti tarvitsisimme sitä. Jos kuitenkin olet oikeasti halpojen tarjousten metsästäjä, voit onnistua käyttämään kampanjoita hyödyksesi. Sesonkituotteet ovat yleensä halvempia ja tarjoavat sinulle enemmän ravintoaineita vuodenajan vuoksi. Esimerkiksi: kauden hedelmät ja vihannekset.

Kierrätä ruokasi

6.jpg

Jos olet valmistanut liikaa ruokaa ja jäljelle jää tähteitä, älä huoli. Meillä on varma ratkaisu. Kierrätä ateriasi ja tee uusi ruoka tähteistä. Älä tuhlaa mitään ja ota ruoasta kaikki irti. Jos sinulla on jäänyt nuudeleita yli puoliltapäivin, voit valmistaa herkullisia lihapullia illaksi. Tai lämmitä vanhentunut leipä tehdäksesi paahtoleipää.

Tarjoukset3 365 tarjoaa kaikki Suomen supermarkettien alennuskatalogit yhteen ja tekee shoppailusta halvempaa. Älä missaa tilaisuutta.

MAINOS
arrowDown

Tarjoukset 365 Tekijänoikeus © 2024 Tarjoukset 365. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin kopioiminen ilman ennalta hankittua kirjallista lupaa on kielletty. Tuotekuvat, kuvat ja esitteet ovat vain havainnollistavia tarkoituksia varten. Alennetut hinnat ovat tällä sivustolla luetteloiduilta virallisilta jakelijoilta. Tarjoukset ovat voimassa eräpäivään saakka tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Tämän sivun tarkoitus on informatiivinen, eikä sitä voi käyttää tuotteiden lunastamiseen. Hinnat voivat vaihdella sijainnista riippuen.