logo
homeIcon
  1. separatorBlog
  2. separatorMiten tehdä kodistasi ympäristöystävällisempi pienellä budjetilla?
MAINOS

Miten tehdä kodistasi ympäristöystävällisempi pienellä budjetilla?

Miten tehdä kodistasi ympäristöystävällisempi pienellä budjetilla?

Ympäristöystävällisempi talo vaatii suunnittelun ja rakentamisen yhteydessä joukon peruskohtia, jotka ovat välttämättömiä, jotta se täyttäisi tehtävänsä. Vedenkäsittelystä, sijainnista, jäähdytys- tai lämmitysjärjestelmistä ja sähkön hankintatavasta lähtien. Kaikilla näillä on yhteinen nimittäjä: luonnonenergian maksimaalinen hyödyntäminen. Mutta jos sinulla ei ole mahdollisuutta rakentaa taloa tyhjästä ja haluat tehdä omastasi ympäristöystävällisemmän, tässä on muutamia vinkkejä muutokseen ilman, että käytät liikaa rahaa. Suomen johtavista myymälöistä, kuten Ikeasta, JYSKistä ja Sotkasta, löydät kaiken tarvitsemasi markkinoiden parhaaseen hintaan. Sinun ei tarvitse tuhlata rahaa tehdessäsi kodistasi tehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän.

Energiatehokkaat kodinkoneet

2.jpg

Opettele lukemaan laitteiden energiamerkintä, sillä ne auttavat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja saasteita. Lisäksi kesällä energiatehokas ilmastointi vähentää energiankulutusta, hiilijalanjälkeä ja kuukausittaisia laskuja. Tiesitkö, että yksi aste vähemmän ilmastointia vastaa 10 % suurempaa energiankulutusta? Ja sama tapahtuu, jos lämmitys on liian korkealla. Talvella älä aseta sitä 25 asteeseen, jotta voisit mennä kotiin lyhyissä hihoissa. Jätä se 20-21 asteeseen, joka on asiantuntijoiden mukaan ihanteellinen lämpötila, ja laita villapaita päälle. Jos ohjelmoit sytytystunnit ja sammutat sen yöksi, lasku ei nouse pilviin.

Ekologiset maalit

3.jpg

Remontoi seinät ympäristöystävällisillä maaleilla, sillä ne päästävät vähemmän myrkkyjä ja vähentävät sisäilman saastumista. Jos valitset tapetit, varmista, että valitset ympäristöystävällisen merkin. 2000-luvun maalit ovat ekologisia, vegaanisia, myrkyttömiä ja aromaattisia.

Ekologinen puutarha

4.jpg

Istuta kotoperäisiä lajikkeita puutarhaan, parvekkeelle tai terassille, jotta ne sopeutuvat paremmin ympäristöön. Ne tarvitsevat vähemmän huoltoa ja vettä, aivan kuten kaupunki- ja luomupuutarhat. Oman ruoan istuttaminen, kasvattaminen ja sadonkorjuu vähentää hiilidioksidipäästöjä ja hoitaa maaperää kompostilla vuosien ajan. Kannustamme sinua myös opettelemaan, miten orgaanisesta jätteestä voi valmistaa kotitekoista kompostia ja miten hedelmä- ja vihannesjätteet voidaan käyttää uudelleen ja muuttaa luonnolliseksi lannoitteeksi kasveillesi.

LED-lamput

5.jpg

Kaikkien hehkulamppujen vaihtaminen LED-lampuiksi on yksi helpoimmista tavoista säästää sähköä. 14 W:n led-lamppu vastaa 20 W:n energiansäästölamppua ja 100 W:n hehkulamppua. Ledilamppu kestää noin 70 000 tuntia. Ja vaikka niiden hinta on hieman korkeampi, ne eivät sisällä myrkkyjä. Ylimääräinen vinkki: sammuta televisio ja muut kodinkoneet, jotka jäävät palamaan merkkivalo päällä ja kuluttavat edelleen sähköä. Temppu tämän energiavuodon välttämiseksi? Laita kytkimellä varustettu pistorasia ja sammuta se yöksi.

Tarjoukset 365 tuo sinulle kaikki suosikkikauppojesi luettelot Suomessa, jotta voit valita tuotteita, jotka vähentävät kotitalouden kulutusta. Sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa ja voit kysyä asiantuntijan mielipidettä.

MAINOS
arrowDown

Tarjoukset 365 Tekijänoikeus © 2024 Tarjoukset 365. Kaikki oikeudet pidätetään. Tekstin kopioiminen ilman ennalta hankittua kirjallista lupaa on kielletty. Tuotekuvat, kuvat ja esitteet ovat vain havainnollistavia tarkoituksia varten. Alennetut hinnat ovat tällä sivustolla luetteloiduilta virallisilta jakelijoilta. Tarjoukset ovat voimassa eräpäivään saakka tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Tämän sivun tarkoitus on informatiivinen, eikä sitä voi käyttää tuotteiden lunastamiseen. Hinnat voivat vaihdella sijainnista riippuen.